Rechter niet beschikbaar: zitting oud-medewerkers CQ uitgesteld

Het voormalige pand van CQ in Emmen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het voormalige pand van CQ in Emmen (Rechten: archief RTV Drenthe)
De voor vandaag geplande regiezitting van de oud-medewerkers van kunstencentrum CQ tegen de gemeenten Emmen en Coevorden gaat niet door. De rechter die zich op de zaak zou werpen blijkt niet beschikbaar.
De betrokkenen zijn daarover vanmorgen geïnformeerd door de rechtbank in Assen. "Het is jammer, want je bent er toch erg mee bezig. Maar we wachten al zo lang, dan maken een paar weken uitstel ook niet veel verschil meer", reageert Rosita Sikking, één van de oud-personeelsleden van het in 2014 failliet verklaarde CQ.
Sikking zegt dat er deze week nog een nieuwe datum wordt bepaald voor de zitting. Kern van de zaak is dat de oud-medewerkers stellen dat Emmen en Coevorden bewust hebben aangestuurd op een faillissement van CQ in 2014, waarbij vooraf de personeelsleden in een slechtere cao zijn ondergebracht. Ze raakten daardoor hun status als ambtenaar kwijt en dat had flinke financiële gevolgen voor deze medewerkers. Zo'n 40 oud-personeelsleden eisen daarvoor nu compensatie.

Lees meer: Oud-medewerkers kunstencentrum CQ stellen zich in op lange juridische strijd

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.