Projectontwikkelaar failliet: onduidelijkheid over bouw appartementen in Eelde

Projectontwikkelaar Vastgoud B.V., die verantwoordelijk is voor de bouw van een appartementencomplex in het centrum van Eelde, is vrijdag failliet verklaard. Het is nog onduidelijk wat dat betekent voor de bouw van het complex.
De projectontwikkelaar zou het gebouw met 34 appartementen en een parkeergarage bouwen op de plek van de voormalige garage Koops en platenzaak Doedens. 

De raadsfractie van Leefbaar Tynaarlo vraagt in een brief aan het college van Tynaarlo duidelijkheid over de toekomst van het project. Volgens een woordvoerder van de gemeente Tynaarlo is nog niet bekend wat de gevolgen van het faillissement voor de bouw zijn en is het nu aan de curator om te kijken wat er moet gebeuren.

Curator Gerard Breuker verwacht geen 'grote rampen', omdat nog niet met de bouw begonnen is, meldt Dagblad van het Noorden. Volgens de curator is het zaak om het project aan een andere projectontwikkelaar over te dragen, wat voor tijdelijke vertraging zal zorgen.

In 2017 ontstond onrust onder inwoners van Eelde, omdat het ontwerp van het appartementencomplex niet in de dorpskern zou passen. 

Lees ook: 
Weerstand tegen nieuwbouw centrum Eelde
Bewoners ontevreden met nieuwbouwplan Eelde: Het is net een bejaardenpakhuis
'Tynaarlo moet inwoners Eelde beter informeren over centrumplannen'
Deel dit artikel: