Letter from Rembrandt wint publieksprijs

Het schilderij Letter from Rembrandt van de Emmer kunstenaar Ingo Leth heeft de publieksprijs gewonnen bij de verkiezingen Schilderij van het Jaar 2019.
Opvallend is dat Letter from Rembrandt niet meer in de race is voor de juryprijs in deze verkiezing. Het zesluik Sixpack Personalities van Geke Hoogstins uit Eext maakt nog wel kans op de titel. 

Waauw... mijn schilderij Sixpack Personalities is door de vakjury geselecteerd voor de laatste ronde! Ik ben één van de...

Posted by Geke Hoogstins KUNST & Theater on Saturday, November 30, 2019


Rembrandtjaar
Vandaag is de selectie van de tien finalisten van het Schilderij van het Jaar bekendgemaakt. Het schilderij van Leth zat wel bij de laatste vijftig genomineerden waar de jury uit kon kiezen, maar is afgevallen voor de laatste tien. 

Letter from Rembrandt is gemaakt op een postzak. Het was te zien tijdens de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt afgelopen zomer in het Rijksmuseum. Dat was een expositie vanwege het Rembrandtjaar.

Bekendmaking
Het schilderij van Geke Hoogstins, met daarop 6 koeien, en de andere negen finalisten zijn vanaf 18 januari te zien in Kunstzaal Van Heijnen in Den Haag. Ook het kunstwerk van Leth is op deze tentoonstelling te zien. Op 18 januari volgend jaar maakt de jury de winnaar bekend van het Schilderij van het Jaar.
Deel dit artikel: