Letter from Rembrandt wint publieksprijs

Het schilderij van Leth is gemaakt op een postzak (Rechten: Ingo Leth)
Het schilderij van Leth is gemaakt op een postzak (Rechten: Ingo Leth)
Het schilderij Letter from Rembrandt van de Emmer kunstenaar Ingo Leth heeft de publieksprijs gewonnen bij de verkiezingen Schilderij van het Jaar 2019.
Opvallend is dat Letter from Rembrandt niet meer in de race is voor de juryprijs in deze verkiezing. Het zesluik Sixpack Personalities van Geke Hoogstins uit Eext maakt nog wel kans op de titel.

Rembrandtjaar

Vandaag is de selectie van de tien finalisten van het Schilderij van het Jaar bekendgemaakt. Het schilderij van Leth zat wel bij de laatste vijftig genomineerden waar de jury uit kon kiezen, maar is afgevallen voor de laatste tien.
Letter from Rembrandt is gemaakt op een postzak. Het was te zien tijdens de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt afgelopen zomer in het Rijksmuseum. Dat was een expositie vanwege het Rembrandtjaar.

Bekendmaking

Het schilderij van Geke Hoogstins, met daarop 6 koeien, en de andere negen finalisten zijn vanaf 18 januari te zien in Kunstzaal Van Heijnen in Den Haag. Ook het kunstwerk van Leth is op deze tentoonstelling te zien. Op 18 januari volgend jaar maakt de jury de winnaar bekend van het Schilderij van het Jaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.