Hunebedcentrum gaat verder met archeologisch experiment

Werkgroep Experimentele Archeologie Groningen (Rechten: RTV Drenthe/Dylan de Lange)
Werkgroep Experimentele Archeologie Groningen (Rechten: RTV Drenthe/Dylan de Lange)
Het eerste archeologische experiment op het terrein van het Hunebedcentrum krijgt een vervolg. Ook komend jaar gaan archeologiestudenten onderzoeken uitvoeren op het terrein in Borger.
De afgelopen twee maanden hebben studenten van de Werkgroep Experimentele Archeologie Groningen (WEAG) verschillende typen haardkuilen nagebouwd en getest. De functie van deze kuilen uit de middensteentijd is tot nu toe onzeker. In veel van de ontdekte kuilen zijn resten van dennenteer gevonden. Vroeger werd het teer gebruikt voor onder meer het verstevigen van vishengels en als een soort kauwgom tegen tandpijn.

Tevreden over samenwerking

Directeur Harrie Wolters van het Hunebedcentrum is tevreden over de samenwerking met de werkgroep. “We zijn bezig met een stuk grond waarop deze studenten nog beter archeologische experimenten uit kunnen voeren. Dat willen we medio 2020 voor elkaar hebben”, zegt Wolters.
De WEAG is een initiatief van de studentenvereniging Bachur van de opleiding Archeologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Lees meer: Vuurtje stoken als archeologisch experiment bij Hunebedcentrum

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.