200 onderbroeken en 250 paar sokken voor daklozenopvang Assen

Geld, kleding, speelgoed... Nederlanders staan veel af aan het goede doel. Maar onderbroeken? Die worden nauwelijks ingezameld. Kitty Thijsebaard uit Assen bracht daar verandering in. Zij leverde vanochtend maar liefst 200 onderbroeken en 250 paar sokken in bij de daklozenopvang Kommarin aan de Havenkade in Assen.
Na het zien van een foto van een dakloze in de stad Groningen die al zijn bezittingen uitstalde, zag Thijsebaard dat daar geen ondergoed bij zat. "Dat wordt namelijk niet ingezameld. Je loopt zelf ook niet warm voor een gebruikte onderbroek."

Opbrengst 
Thijsebaard zamelde dan ook geen tweedehands ondergoed in, maar riep de buurt op om nieuw ondergoed bij haar in te leveren. "Dat hoeft niet veel te kosten", aldus de Assense.

Afgelopen zaterdag konden buren het ondergoed langs brengen. "Het liep af en aan. En allemaal lieve woorden. Ik heb ruim 200 onderbroeken, bijna 250 paar sokken en wat hemden ingezameld", somt Thijsebaard op. "Ook was er een buurvrouw die zelf een vest gemaakt had, dat heeft ze er ook bij gestopt. En wat sjaals."

Ook sokken hard nodig 
Thijsebaard vertelt dat er bij de daklozenopvang in Assen acht bedden beschikbaar zijn, "maar ze moeten eigenlijk iedere avond mensen wegsturen. Ze zitten elke avond vol."

Volgens Thijsebaard was de daklozenopvang erg blij met de donatie: "Net die avond ervoor waren er mensen geweest die hadden gevraagd om sokken. Die hadden ze toen niet. En nu wel."
Deel dit artikel: