Maximumsnelheid gaat in maart omlaag

Borden voor de maximale snelheid van 100 kilometer per uur (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
Borden voor de maximale snelheid van 100 kilometer per uur (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
De verlaging van de maximumsnelheid op wegen waar nu harder dan 100 kilometer per uur gereden mag worden, gaat vanaf 16 maart in. De nieuwe borden worden waarschijnlijk tussen 12 en 16 maart geplaatst.
Dat schrijft verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer. Mocht de 'bebording' niet kunnen doorgaan omdat het weer tegenzit, gebeurt dit tussen 26 en 30 maart.

Lees meer: Maximumsnelheid gaat overdag naar 100 kilometer per uur

Het kabinet besloot in november de maximumsnelheid overdag terug te brengen naar 100 kilometer per uur, op wegen waar nu sneller mag worden gereden. Waar momenteel een maximumsnelheid van 130 geldt, mag tussen zeven uur 's avonds en zes uur 's ochtends nog wel 130 worden gereden. Drenthe heeft drie snelwegen binnen de provinciegrenzen: de A28, A32 en A37.

Stikstofuitstoot

De snelheid wordt verlaagd om de stikstofuitstoot terug te dringen. Het kabinet neemt een reeks spoedmaatregelen na de uitspraak van de Raad van State dat het Nederlandse stikstofbeleid niet genoeg bescherming biedt aan natuurgebieden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.