Drenthepad krijgt van provincie subsidie van bijna 55 duizend euro

Elly Smit laat je de hele provincie zien via het Drenthepad
Het onderdeel van het Drenthepad © RTV Drenthe
De provincie gaat bijna 55.000 euro investeren om het Drenthepad een impuls te geven. Het geld komt terecht bij de stichting Nivon Natuurvrienden, die de oudste wandelroute van Nederland dagelijks onderhoudt.
Het geld wordt onder andere besteed aan de aanleg van dertig bankjes langs het pad, het aanvullen van bewegwijzering en het activeren van ondernemers langs de route.
Volgens padcoördinator Luc Schepers was het geld hard nodig. "Het Drenthepad is het oudste wandelpad van Nederland, maar heel veel mensen weten dat niet. We zagen in de online zoekresultaten dat er heel veel gezocht werd op 'wandelen in Drenthe', maar dat er daarna niet veel boekingen zijn of wandelingen worden geboekt. We lieten dus onbenut potentieel liggen. Toen hebben we de koppen bij elkaar gestoken, en hebben we een subsidieaanvraag neergelegd bij de provincie."
Die aanvraag is nu dus goedgekeurd. Naast de subsidie, doet Nivon zelf ook een duit in het zakje, waardoor de totale investering uitkomt op bijna een ton.

Bekendheid vergroten

Naast toeristen is het ook de bedoeling dat de plaatselijke bevolking het pad steeds beter leren kennen. "Veel mensen weten niet wat het inhoudt. Het is het langste streekpad dat vanaf het station Beilen, via de Hondsrug door Groningen weer terugkomt in Beilen."
In totaal is het pad bijna 330 kilometer lang. "Het is een iconisch pad, wat het deze investering meer dan waard maakt."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.