Plaatsing kampioenspoule voor FC Emmen 2 ver weg na nederlaag

VOETBAL - Met nog één duel te spelen heeft FC Emmen 2 plaatsing voor de kampioenspoule niet meer in eigen hand. De formatie van trainer Bas Sibum gingen vanmiddag in de Oude Meerdeijk met 3-1 onderuit tegen Heracles 2.
Door het verlies gaan de Heraclieden over FC Emmen heen in de ranglijst. Daarop staan de rood-witten nu zevende met twaalf punten uit negen wedstrijden. Heracles staat vijfde met twee punten meer. Alleen de eerste vijf teams spelen na de winterstop in de kampioenspoule (de poule die Emmen 2 overigens vorige week wist te winnen)

Teun Bijleveld opende kort na rust de score op aangeven van Adrian Szöke. Vier minuten later was het Szöke zelf die de bal langs Stefan van der Lei schoot. Nog geen drie minuten na de 0-2 viel ook de 0-3, toen Konings een voorzet van Dos Santos achter de kansloze Stefan van der Lei kopte. 

Tien minuten voor tijd redde Freddy Quispel de eer voor Emmen 2, door fraai raak te schieten in de korte hoek. 

Laatste duels 
Volgende week maandag speelt FC Emmen 2 om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen De Graafschap. Alleen winst is genoeg om nog bij de top vijf te eindigen, maar ook dan blijven de Drenten afhankelijk van andere uitslagen.

Statistieken FC Emmen 2 - Heracles 2: 
48. Bijleveld 0-1
52. Szöke 0-2
55. Konings 0-3
80. Quispel 1-3

Opstelling FC Emmen 2: Van der Lei; Camara Bos, Sopić, Görgülü, Roosken; Ugrinic, Bos; Quispel, Marinus (46. Scholte), Slagveer; Arias.
Deel dit artikel: