Miedema vijfde bij Gouden Bal, Amerikaanse Rapinoe wint

VOETBAL - Vivianne Miedema is vijfde geworden in de verkiezing van beste voetbalster van de wereld. De Amerikaanse Megan Rapinoe ging met de ereprijs aan de haal. De Britse Lucy Bronze eindigde als tweede, Alex Morgan werd derde.
De 34-jarige Rapinoe werd dit jaar op het WK in Frankrijk wereldkampioen. In de finale werd Oranje met 2-0 verslagen. Rapinoe nam in dat duel het eerste doelpunt voor haar rekening. De topscorer van het toernooi benutte na een uur een strafschop.

De winnares van de Gouden Bal wordt gekozen door een jury van journalisten in samenwerking met het Franse tijdschrift France Football. In september werd Rapinoe ook al door de FIFA uitgeroepen tot beste voetbalster ter wereld. Ook toen hield ze Bronze en Morgan achter zich.

Naast de Hoogeveense Miedema behoorden ook de Nederlanders Sari van Veenendaal en Lieke Martens tot de genomineerden voor de Gouden Bal.

Messi
Bij de mannen werd Lionel Messi voor de zesde keer winnaar. De Argentijnse aanvaller van FC Barcelona liet onder anderen Virgil van Dijk, de aanvoerder van Oranje, en zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo achter zich.
Meer over dit onderwerp:
Vivianne Miedema voetbal Hoogeveen
Deel dit artikel: