Verdachte moordzaak Halil Erol vandaag voor rechter

Matthias M. uit Meppel, een ex-tbs'er, staat vandaag voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Zwolle voor betrokkenheid bij de moord op Halil Erol. Het gaat om een pro forma zitting, dat betekent dat de zaak niet inhoudelijk wordt behandeld. De rechter gaat kijken hoe het onderzoek verloopt en of de Meppeler langer in voorarrest blijft.

De verdachte ex-tbs'er wordt in juni aangehouden nadat er forensisch onderzoek is gedaan in een woning in Meppel. De man woont in dit huis als Erol in 2010 verdwijnt. Hij werd toen ook al aangehouden in het onderzoek naar de dood van Erol, maar werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Het dna van Matthias M. is gevonden op de dekbedhoes waar de romp van Halil Erol in gewikkeld was. Ook is de verdachte in 2006 zittend op de hoes gefotografeerd. Op die hoes is ook nog dna gevonden van een nog onbekend persoon.

Halil Erol

Halil Erol, 34 jaar oud en vader van twee jonge kinderen, verdwijnt op 6 februari 2010. Zijn auto wordt een maand later brandend gevonden in Haren. In juni worden bij Steenwijk de armen en benen van de man gevonden in een zak. Drie jaar later vinden twee wandelaars in het natuurgebied De Kiersche Wijde bij Wanneperveen de romp van Erol. Die is gewikkeld in een dekbedhoes. Het hoofd en de handen van Erol zijn nooit gevonden.

Verdachte ontkent

De verdachte is dezelfde man die ook in 2010 al werd opgepakt aan de Jan Sluytersstraat. Het gaat om de ex-tbs'er Matthias M., die al eerder is veroordeeld voor het vermoorden van de 29-jarige Annemarie van Loon in Noordwolde in 1997, die zaak wordt ook wel de Spokesplasmoord genoemd. Hij ontkent betrokkenheid bij de moord.

Naast Mattias M, is er nog een 44-jarige vrouw uit Meppel verdachte in de zaak, ook de ex-vrouw van Erol uit Haarlen is verdachte. Beide zijn op vrije voeten.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
halil erol meppel verdachte justitie
Deel dit artikel: