Joseph Oosting is tijdelijk hoofdtrainer van Vitesse

Joseph Oosting is voorlopig hoofdtrainer van Vitesse. Hij heeft de leiding over het eerste elftal van de Arnhemmers tot de club een permanente opvolger voor de opgestapte Leonid Sloetski heeft gevonden.

De 47-jarige Emmenaar was trainer van de beloften van Vitesse. Daarvoor was hij trainer van onder meer WKE, ACV, en HHC Hardenberg. Als profvoetballer speelde hij voor Emmen en Veendam.

Ervaren trainer

Vitesse benaderde eerst clubicoon Edward Sturing, die eerder ook al interim-trainer was. "Maar Edward gaf aan niet opnieuw een interim-functie te willen vervullen om zich te kunnen concentreren op de academie", aldus technisch directeur Mohammed Allach. Vitesse kwam daarom uit bij Oosting. "Joseph is een ervaren trainer en weet wat er van de spelers gevraagd wordt op dit niveau", aldus Allach.

Oosting hoefde niet lang na te denken toen Allach hem polste. "Ik wil de club graag helpen. Het is een lastige tijd voor Vitesse en ik ga er alles aan doen om de weg naar boven terug te vinden", zegt de Emmenaar. "Ik ken de groep goed en weet wat ze momenteel nodig hebben om uit deze moeilijke situatie te komen."

Vijf nederlagen op rij

Tim Cornelisse, die bij Vitesse het elftal voor spelers onder 16 jaar onder zijn hoede heeft, gaat Oosting assisteren. Vitesse is na vijf nederlagen op rij afgezakt naar de negende plaats in de eredivisie. De Arnhemmers ontvangen zondag Feyenoord in de Gelredome.

Meer over dit onderwerp:
Emmen Voetbal Eredivisie Joseph Oosting Vitesse
Deel dit artikel: