Green Planet zet plan adventurepark door met lagere reclame-toren

Geen toren met een platform op 25 meter hoog, maar op 19 meter hoog, maar wel met grote ledschermen. Het plan voor een recreatieterrein met huisjes en klimpark bij de afslag Pesse van de A28 gaat gewijzigd de procedure in. Omwonenden waren vorig jaar fel tegen.

Edward Doorten van tankstation Green Planet heeft meer dan een jaar onderhandeld met de gemeente Hoogeveen over het plan. Hij wil naast het station een attractiepark bouwen dat 'een adrenalinekick' geeft aan bezoekers. En nu zou het Green Edge Outdoor & Adventure Park aan de voorwaarden van het bestemmingsplan voldoen.

Pesse afgeschermd

Zo is het platform op de uitkijktoren zodanig aangepast dat het minder hinder voor de omgeving moet veroorzaken. Er komen platen op die voorkomen dat er vanaf boven inkijk mogelijk is bij huizen in Pesse aan de andere kant van de snelweg.

Ook de twee ledreclame-schermen op de toren worden 56 vierkante meter groot. De schermen voldoen aan de voorwaarden die Rijkswaterstaat stelt aan lichtreclame langs de snelweg. 's Nachts tussen elf en zeven uur 's ochtends gaan de schermen op zwart.

Evenementen mogelijk

Op het terrein van het adventurepark komen mogelijk overnachtingsmogelijkheden. En er is ruimte voor indoor-activiteiten. Het plan bevat bovendien de mogelijkheid tot het houden van maximaal acht evenementen per jaar. Dat waren er tien. Muziek- of dance-evenementen staat de vergunning niet toe.

De gemeente Hoogeveen houdt op 10 december een informatieavond in het gemeentehuis. Bij de 65 bezwaarmakers op het voorlopige ontwerp van vorig jaar wordt deze week een brief bezorgd met meer informatie. En die gaat ook naar de provincie, de gemeente De Wolden, de Natuur- en Milieufederatie Drenthe en andere partijen die niet gelukkig waren met het oorspronkelijke plan.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Pesse Klimpark gemeente Midden-Drenthe
Deel dit artikel: