Overvaller tankstation Emmen 2,5 jaar de cel in

Een 42-jarige man uit Emmen, die op 8 augustus een tankstation aan de Rondweg in Emmen overviel, is veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden drie jaar cel.

De man dwong de medewerker van het tankstation geld in een plastic zak te stoppen, terwijl hij zijn hand in de zak van zijn hoodie hield, alsof hij daarin een mes vasthield. Hij maakte bijna 500 euro buit.

Snel gepakt

Een uur na de overval werd hij in de wijk Emmerhout aangehouden. De politie kreeg meerdere tips via Burgernet, nadat zijn signalement was verspreid meteen na de overval.

De man heeft na zijn arrestatie geen verklaring willen afleggen. De rechtbank vindt dat er genoeg bewijs is dat hij de dader is, mede omdat politieagenten hem hebben herkend op beelden van bewakingscamera's van de tankshop.

Illegaal in Nederland

De Emmenaar heeft een lang strafblad. Jaren geleden kwam hij als Somalische vluchteling naar Nederland. Hij heeft een posttraumatische stress-stoornis (PTSS) en is verslaafd aan drugs. Door alle veroordelingen is hij inmiddels ongewenst verklaard, maar terug naar Somalië kan hij niet.

Doordat hij illegaal in Nederland is, kan hij ook niet behandeld worden voor zijn drugsverslaving en psychische problemen. Daarom kon de rechtbank hem alleen maar veroordelen tot een gevangenisstraf.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Emmen overval tankstation
Deel dit artikel: