Station Assen nu echt bijna klaar

Het station van Assen is al anderhalf jaar in gebruik, maar was al die tijd nog niet af. Nu is het bijna zover. Net op tijd voor de echte winterkou is een glazen wand geplaatst die het gebouw gedeeltelijk afsluit. Ook zijn de letters 'Station Assen' boven de ingang neergehangen.

De werkzaamheden aan het stationsgebied van Assen kennen een lange voorgeschiedenis. In februari 2013 werd duidelijk dat de stad een nieuw stationsgebied zou krijgen. In eerste instantie werd daar bijna 50 miljoen euro voor uitgetrokken. In totaal werd er zo'n 200 miljoen euro gestoken in het gehele FlorijnAs-project. Dat geld was bestemd voor de verbetering van de bereikbaarheid van Assen voor auto, trein, fiets en boten.

Bij de plannen voor het nieuwe station hoorden ook een ondergrondse fietsenstalling. Daarnaast ging de weg voor het station op de schop. Zo werd er een autotunnel aangelegd aan de Overcingellaan voor doorgaand verkeer, dat niet bij het station hoeft te zijn. Voor het station kwam de kunsthond Mannes te staan.

Station van Assen (Rechten: RTV Drenthe)

Deel dit artikel: