Haalbaarheidsonderzoek naar aanleg Nedersaksenlijn

Komt er ooit een Nedersaksenlijn? Dat is nog altijd niet zeker, maar er komt in ieder geval wel een haalbaarheidsonderzoek. Vandaag werd een motie van Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) hierover unaniem aangenomen. De Nedersaksenlijn is een rechtstreekse verbinding van Groningen - via Drenthe - naar Twente.

Nu ligt er nog geen spoorlijn tussen Emmen en Stadskanaal. Dat betekent dat mensen die vanuit Groningen naar Twente willen, via Meppel en Zwolle moeten omrijden. De kosten voor de Nedersaksenlijn worden geschat op zo'n 250 miljoen euro.

Tweede Kamerlid Van der Graaf is blij met het haalbaarheidsonderzoek. "De Nedersaksenlijn staat nu echt op de agenda in Den Haag. Het haalbaarheidsonderzoek is een belangrijke stap. De Nedersaksenlijn is van belang voor een goede verbinding in de regio voor reizigers, maar ook voor het goederenvervoer en biedt daarmee ook kansen voor de regionale economie." Wanneer het haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd gaat worden, is nog niet bekend.

Meer over dit onderwerp:
Nedersaksenlijn spoor ChristenUnie
Deel dit artikel: