Deze maand nieuwe dieren voor Wildlands

Dierentuin Wildlands in Emmen krijgt er deze maand een aantal nieuwe dieren bij. In klimaatgebied Nortica wordt het in augustus aangekondigde nieuwe verblijf geopend, waar wasberen, stinkdieren en diverse vogels te zien zullen zijn. De 'Raccoon Creek' gaat op 20 december officieel open.

Verbouwing

De afgelopen maanden is gewerkt aan het verbouwen van het voormalige pinguïnverblijf naar het nieuwe dierenverblijf. "De brug daar is omgebouwd tot een houtzagerij, van waaruit de bezoekers aan de ene kant wasberen en stinkdieren kunnen zien en aan de andere kant de volière", vertelt woordvoerder van Wildlands Renee Vorenkamp.

Er wordt nog gekeken welke vogels er in de volière zullen komen, maar volgens Vorenkamp zijn het in ieder geval vogels die in het klimaatgebied Nortica passen. Ook de wasberen en de stinkdieren zijn nog niet aanwezig in het park, "maar de wasberen zitten in een ander park al wel bij elkaar, zodat ze aan elkaar kunnen wennen", aldus Vorenkamp.

Meer vernieuwingen

"Nortica was wel het gedeelte van het park dat nog een facelift kon gebruiken", vertelt Vorenkamp. Daarom komen er ook een zeeaquarium, een nieuwe doorsteek en een vergaderzaal in dit deel.

Opening

Op 20 december mogen abonnementhouders als eerste de Raccoon Creek bewonderen. Zij worden ook voorgesteld aan tien leden van de klankbordgroep WILDFriends en krijgen een kleine preview van de vierde editie van WILDnights.

Die avond wordt het nieuwe verblijf officieel geopend door interim-directeur Erik van Engelen.

Schets voor de Raccoon Creek in Wildlands (Rechten: Peter Mulder - Special Paint)

Lees ook: