Tegenvaller voor Emmen: nieuwe parkeergarage kan nog niet open

De bouwactiviteiten op het Willinkplein (Rechten: RTV Drenthe / Erwin Kikkers)
De bouwactiviteiten op het Willinkplein
De nieuwe parkeergarage Willinkplein Zuid in Emmen kan deze maand nog niet in gebruik worden genomen. Dat meldde wethouder René van der Weide vanavond tijdens de raadscommissie.
Van der Weide spreekt van een tegenvaller, met het oog op de drukke feestdagen. "Maar veiligheid staat voorop en de brandweer heeft een negatief advies gegeven." Wanneer de parkeergarage, met zo'n honderdzestig parkeerplaatsen, wel open kan is nog niet duidelijk.
VVD-raadslid Marcel Meijer noemde het jammer dat het winkelende publiek de nieuwe parkeervoorziening nog niet kan gebruiken, terwijl ook de bestaande parkeergarage tijdelijk deels gesloten is. "En dan is ook de Hondsrugtunnel vanwege de bouwactiviteiten deels dicht. Al met al vind ik dat wel jammer voor de uitstraling van Emmen."
Volgens Meijer is er dit jaar ook geen actie met een gratis bus voor winkelend publiek. "Dit alles kost de middenstand in Emmen omzet." Toch benadrukt het VVD-raadslid dat veiligheid altijd voorop moet staan.
Op het zuidelijke deel van het Willinkplein komt een complex met onder andere een hotel, een bank en een grandcafé.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.