Groepswinst Nederland en Freriks na stunt op Noorwegen

Merel Freriks uit Emmen en Oranje kloppen gigant Noorwegen (Rechten: RTV Drenthe/Stijn Steenhuis)
Merel Freriks uit Emmen en Oranje kloppen gigant Noorwegen
HANDBAL - Merel Freriks (21) uit Emmen heeft in dienst van de nationale ploeg als groepswinnaar de hoofdfase van het WK in Japan bereikt. In het laatste pouleduel op het eindtoernooi boekte Nederland een historische zege op Noorwegen (30-28).
In 1999 won Oranje voor het laatst van de Scandinaviërs. Ook in speelstad Kumamoto leek Noorwegen een brug te ver voor Nederland. Bij rust stond het 14-18 in het voordeel van de Noren.

Oud-speelster van E&O

In de tweede helft stond de dekking van Freriks, die in het middenblok staat, en consorten sterk. Zo konden Jessy Kramer en Danick Snelder voor de gelijke stand zorgen (23-23). Oud-speelster van E&O Lois Abbingh tekende voor de eerste voorsprong van Oranje: 26-25.
Keepster Tess Wester, die het seizoen 2010/2011 ook voor de Emmenaren speelde, maakte in de slotminuten het verschil. Door de winstpartij neemt Oranje vier punten mee naar de hoofdfase van het wereldkampioenschap in Azië.

Goal

Freriks scoorde tegen Noorwegen één keer. Daar had de lijnspeelster twee kansen voor nodig.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.