Omwonenden CH De Wolden naar de rechter: 'Het wordt een partycentrum'

Het terrein van CH De Wolden (Rechten: Steven Stegen / RTV Drenthe)
Het terrein van CH De Wolden
Omwonenden van CH De Wolden stappen naar de rechter om een besluit van de gemeente aan te vechten. Naast paardensportevenementen, mogen er namelijk op het terrein van het concours hippique in Veeningen maximaal vijf evenementen per jaar worden gehouden, waarvan er bij drie versterkte muziek is toegestaan. Daarnaast mogen er jaarlijks twaalf bijeenkomsten in de loods op het terrein worden gehouden.
Afgelopen oktober gaf De Wolden daar een vergunning voor. De omwonenden vrezen nu dat die vergunning de deur opent voor meer 'overlastgevende evenementen'. Hun grootste angst is dat het uiteindelijk een soort partycentrum wordt. "Wij verwachten een aanzienlijke aantasting van de leefomgeving", zo schrijven de omwonenden in een beroepschrift aan de rechtbank.
De groep zegt niet serieus te worden genomen door de gemeente. "Er is geen enkele garantie dat het hierbij blijft en dat de geluidsoverlast binnen de perken blijft."

Reactie gemeente De Wolden

De gemeente zegt op de hoogte te zijn van het beroepschrift van omwonenden. "Wij blijven erbij dat het een zorgvuldig proces is geweest, maar iedereen is vrij om naar de rechter te stappen. Wij wachten nu de procedure af."

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl