Treinen op lijn Emmen stipter dan de treinen van en naar Assen

De treinen komen in Drenthe het vaakst op tijd aan op station Emmen. Dat blijkt uit onderzoek naar de stiptheid van treinen in Nederland. In Drenthe scoort station Assen het slechtst.

Vertraagd.com houdt bij hoeveel procent van de treinen op tijd rijdt. De cijfers van dit jaar zijn op een rij gezet en daaruit blijkt dat de stiptheid op station Emmen 97,5 procent is. Op station Assen is dat 95,2 procent. Voor de onderzoekers gelden treinen als te laat bij vijf minuten of meer vertraging of als ze uitvallen.

Tussen de 95 en 98 procent

De vijf best scorende stations in Drenthe zijn allemaal stations op de lijn tussen Emmen en Zwolle. De stiptheid-scores liggen daar allemaal rond de 97 procent. De stations op de lijn Meppel - Assen scoren iets minder. Daar ligt het stiptheid-percentage tussen de 95 en 96 procent.

Volgens de onderzoekers doet Drenthe het als provincie beter dan het landelijk gemiddelde. De zes meest punctuele stations van Nederland liggen allemaal in Friesland, die komen uit op een stiptheid van bijna 99 procent.

De scores van de stations in Drenthe:

1. Emmen (97.5%)
2. Emmen Zuid (97.4%)
3. Nieuw Amsterdam (97.3%)
4. Dalen (97%)
5. Coevorden (96.8%)
6. Hoogeveen (95.8%)
7. Beilen (95.8%)
8. Meppel (95.3%)
9. Assen (95.2%)

Meer over dit onderwerp:
Assen Emmen station treinen vertraging
Deel dit artikel: