5-jarige jongen ligt al uren onder puin Coevorden

Het slachtoffer dat in Coevorden al uren onder het puin ligt, is een jongen van vijf jaar oud. De brandweer probeert hem met man en macht uit zijn benarde positie te bevrijden.

Burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden bevestigt dat er inderdaad een jongen van vijf jaar onder het puin ligt. "We leven erg mee met het slachtoffertje dat gevangen ligt onder het puin. We maken ons zorgen om hem", zegt hij tegen RTL Nieuws. Vanwege het koude weer is er volgens de burgemeester het gevaar van onderkoeling. Er zijn kachels ingezet om ervoor te zorgen dat de jongen warm blijft.

Inmiddels is de 5-jarige jongen bevrijd. Lees hier meer daarover.

Het pand van grillroom Ali Baba stortte vanmiddag tegen drie uur in. Volgens de brandweer is er een explosie geweest, waarna het pand volledig instortte. De brandweer heeft wel contact gehad met het jongetje dat nog onder het puin ligt.

Vader

Eerder op de dag werd de vader van het jongetje gewond onder het puin vandaan gehaald. Hij is de eigenaar van de grillroom. De burgemeester heeft ook contact met de moeder van de jongen, maar het is volgens hem te gevaarlijk om haar in de buurt van het pand te laten.

Een specialistisch team van de brandweer is bezig om de jongen onder het puin vandaan te halen.

Meer over dit onderwerp:
112 gemeente Coevorden Coevorden
Deel dit artikel: