5-jarige jongen bevrijd onder puin ingestorte grillroom

De brandweer heeft in Coevorden het 5-jarig jongetje Kenan onder het puin vandaan gehaald. Hij zat urenlang bekneld, na een explosie vanmiddag in een grillroom. Kenan werd aan de achterkant van het pand naar buiten gedragen. Toen de jongen naar buiten kwam, begonnen omstanders en hulpverleners te juichen en te klappen.

Het moment dat het jongetje uit het puin gehaald werd:

Het 5-jarige jongetje heeft vijf uur uur onder het puin gelegen van de grillroom in Coevorden, voordat hij werd bevrijd door een team specialisten van de brandweer. In deze uren was Kenan aanspreekbaar voor de hulpverleners.

Instabiele delen van de grillroom werden gestut en vervolgens konden reddingswerkers bij Kenan komen. Volgens burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden was de toestand van Kenan stabiel genoeg om hem naar het ziekenhuis te vervoeren.

Het pand van grillroom Ali Baba aan de Sallandsestraat stortte vanmiddag tegen 15.00 uur in na een ontploffing. De oorzaak daarvan is nog onbekend. De brandweer haalde in de middag al de vader van Kenan onder het puin vandaan. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De 5-jarige Kenan is vanavond onder politiebegeleiding in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Omwonenden

Het is nog onduidelijk wanneer de buren van de grillroom weer naar huis mogen. Rond 15.00 uur werden alle woningen ontruimd. De woningen zijn inmiddels onderzocht, maar er is nog geen gas, water en licht in de woningen. Dat werd eerder vanavond afgesloten uit veiligheidsoverwegingen. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de explosie.

Hulpdiensten zoeken in Coevorden naar de 5-jarige Kenan:

Lees ook:

Deel dit artikel: