FC Emmen laat het weer afweten in een uitwedstrijd: VVV wint met 2-0

FC Emmen ging voor de zevende keer onderuit op vreemde bodem (Rechten: Hollandse Hoogte)
FC Emmen ging voor de zevende keer onderuit op vreemde bodem
VOETBAL - FC Emmen is er weer niet in geslaagd om in een uitduel te winnen. De Drentse formatie verloor bij VVV, de nummer 17 van de eredivisie, met 2-0. Door de nederlaag blijft Emmen voorlopig 13e, nu met 15 punten uit 16 duels. Maar inmiddels voelt Emmen de hete adem in de nek van de achtervolgers.
FC Emmen speelde een draak van een eerste helft en toch keek de ploeg van Dick Lukkien halverwege maar tegen een 1-0 achterstand aan. Die 1-0 viel na zeven minuten. Simpel balverlies van Nikolai Laursen leverde een counter van VVV op. Tobias Pachonik mocht simpel voorzetten en spits Johnatan Opoku (die als centrumspits startte omdat Elia Soriano ziek was) kopte nog simpeler binnen. De doelpuntenmaker had bij die goal ook nog eens niets te duchten van Miguel Araujo.
Dat het bij rust ook 1-0 stond was een wonder. De thuisclub kreeg kansen genoeg om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Emmen kwam goed weg bij schoten van Haji Wright, Jerome Sinclair en Danny Post.

Tweede helft

Na rust, met Jafar Arias voor Marko Kolar, hoopte Emmen wat balvaster te zijn om zo tot kansen te komen. Zonder goed te spelen lukte dat wel. Emmen kreeg kansen. Nikolai Laursen raakte met een mislukte voorzet de lat en Michael Chacon zag zijn poging net naast gaan. Lorenzo Burnet en Jafar Arias kregen een grotere kans op de 1-1, maar waar Burnet stuitte op VVV-doelman Kirschbaum daar schoot Arias de bal vijf meter naast.

Rood

Bij de kans van die laatste stond Burnet al onder de douche. De VAR riep scheidsrechter Bax naar de kant nadat de vleugelverdediger op de voet stond van Evert Linthorst. Bax nam het advies over en trok rood. Met tien tegen elf ontstond er voor VVV veel ruimte in de omschakeling, maar grote kansen waren niet besteed aan Sinclair. Toch viel de 2-0 nog wel. In de vijfde minuut van de blessuretijd schoot Peter van Ooijen VVV naar 2-0 en een belangrijke driepunter.

Stem nu: Wie was de beste Emmenaar in Venlo