Nieuw Buinen verrast Valthermond, dertiende voor Schoenmaker

VOETBAL - Nieuw Buinen heeft in de tweede klasse L voor een verrassing gezorgd door hoogvlieger Valthermond te verslaan: 2-3. Met twee goals hield topschutter Eddie Schoenmaker de thuisploeg in de derby van de koppositie.

Nieuw Buinen, vorig jaar nog actief in de eerste klasse, startte de goedbezochte partij sterk. Denny Feiken zette de gasten op voorsprong. Na een kwartier tekende Schoenmaker zelfs voor de 0-2.

De 33-jarige aanvaller is in de zomer overgekomen van het Groningse Muntendam. In het oranje van het morsende Nieuw Buinen wil de oud-speler van TEVV nog één keer laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Kruising

Na de pauze beet Valthermond, dat tijdens de derby de koppositie van Germanicus zou kunnen overnemen, rap van zich af. Maurice Kampman zorgde met een keurige kopbal voor de aansluiting. De 2-2 van Demy te Velde was een 'beauty' in de kruising.

Lang leek Valthermond op weg naar de thuisoverwinning. Erik Jan Verbeek, Kampman en Jens Bulle verzaakten de 3-2 te maken. Aan de overkant sprong Nieuw Buinen opnieuw effectief om met de kansen.

Twintig goals

De dertiende van Schoenmaker betekende de 2-3 voor de formatie van Eric Prins. In de slotminuten hield Nieuw Buinen Valthermond met succes tegen. Na het fluitsignaal werd Schoenmaker bejubeld.

Door het resultaat blijft Valthermond steken op de tweede plaats in de tweede klasse J. Nieuw Buinen stijgt naar de twaalfde plek. "Vanavond weten we onszelf eindelijk te belonen", vertelde Schoenmaker. Hoeveel treffers de goaltjesdief dit seizoen wil maken? "Ik hoopte op vijftien, maar ben daar al heel dichtbij. Ik hoop dat ik de ploeg met twintig goals kan helpen."

Meer over dit onderwerp:
Voetbal Valthermond Nieuw Buinen Onze Club 2L
Deel dit artikel: