Inhaalrace DOS'46 niet voldoende tegen KZ

Spelers van DOS'46 verlaten het veld na de nederlaag tegen KZ (Rechten: DOS'46)
Spelers van DOS'46 verlaten het veld na de nederlaag tegen KZ
KORFBAL - DOS'46 heeft de derde opeenvolgende nederlaag geslikt in de Korfbal League. Het team uit Nijeveen ging in eigen hal onderuit tegen KZ: 18-20.
Door het nieuwe verlies zakt DOS'46 naar de zevende plaats van de ranglijst, met drie punten uit vijf wedstrijden. In de vorige twee speelronden was de Drentse formatie onderuit gegaan tegen TOP en LDODK.

Vroege marge verdwijnt

In het duel met KZ schoot DOS'46 prima uit de startblokken. De thuisploeg had binnen enkele minuten een 3-0 voorsprong te pakken. Die marge verdween gedurende de eerste helft als sneeuw voor de zon. KZ kwam langszij en liep in de laatste minuten voor de pauze verder weg. De gasten uit Koog aan de Zaan stonden halverwege drie punten voor: 8-11.

Spanning keert terug

DOS'46 wist in de tweede helft geruime tijd nauwelijks dichterbij te komen. In de slotfase van de wedstrijd keerde de spanning echter volledig terug. DOS'46 knokte zich weer naast KZ (18-18), maar het bleek niet voldoende voor een positief resultaat. Dankzij twee late treffers, waarvan de laatste in het eindsignaal, trokken de Noord-Hollanders aan het langste eind.

Geschorst

Bij DOS'46 zat coach Pascal Zegwaard niet op de bank . Hij was geschorst vanwege zijn gele kaart uit de vorige speelronde. Ook volgende week, tijdens de uitwedstrijd tegen DVO, mag hij niet aan de kant plaatsnemen.