Burgemeester Coevorden: 'Kenan heeft intensive care verlaten' (update)

De toestand van de 5-jarige Kenan is stabiel, dat laat burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden weten. Inmiddels heeft Kenan de intensive care verlaten.

De gemeente heeft vanochtend contact gehad met de familie van het jongetje. De familieleden zijn als gezin herenigd in het ziekenhuis. Vanmiddag kreeg burgemeester Bert Bouwmeester te horen dat Kenan de intensive care heeft verlaten. De jongen mag waarschijnlijk over een paar dagen het ziekenhuis verlaten. Zijn vader mag wel naar huis.

"Kenan is goed de nacht doorgekomen", zei de burgemeester eerder vandaag. Wat de verwondingen van het jongetje zijn, is bij de burgemeester niet bekend.

De 5-jarige Kenan lag gisteren vijf uur lang bedolven onder het puin van de ingestorte grillroom in Coevorden. Het restaurant stortte in na een explosie. Hulpdiensten zijn urenlang bezig geweest om de jongen op een veilige manier te kunnen bereiken. Ook de vader van het jongetje raakte bekneld, maar kon vrij snel worden bevrijd. De Syrische man en zijn zoontje zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Optimisme

Volgens de burgemeester liggen vader en zoon beiden in het ziekenhuis in Groningen. "Ook de vader moet nog wat behandelingen ondergaan. We zullen het contact met de familie blijven houden en we moeten de medische ontwikkelingen afwachten. De familie is optimistisch, laten wij dat optimisme ook vasthouden", aldus de burgemeester.

Hulpdiensten bij het ingestorte pand (Rechten: ProNews)

Dankwoord

Via Twitter bedankt de burgemeester de inwoners voor al het medeleven en de warme reacties richting de familie en de hulpverleners.

Meer over dit onderwerp:
Coevorden Grillroom Explosie
Deel dit artikel: