Ondernemen in Drenthe: Canadese sfeer tussen de kerstbomen in Emmen

"Ze zijn altijd vrolijk", zegt kerstboomkweker Cor Lubbers. "Het voelt voor mensen hier net als in Canada, als ze hier tussen de bomen door kunnen lopen."

Al jaren handelt hij aan het einde van het jaar in kerstbomen vanaf zijn akkertjes in Barger-Oosterveld en Oosterhesselen.

Familiebedrijf

"We deden het van huis uit. Mijn vader deed het eerst. Toen was ik een jaar of vijftien. Eerder hadden we alleen maar fijnsparren. Die andere bomen kwamen pas de laatste twintig jaar." Want het aanbod gaat tegenwoordig verder dan de traditionele kerstboom. "Meerdere soorten; nordmannen, frasia's omorika's. Dat soort werk doe ik, van klein tot groot."

Cor Lubbers vertelt over zijn levendige kerstboomhandel

Vers

Cor's klanten komen vooral uit de omgeving. Ons kent ons. Het moet ook een beetje gemoedelijk gaan en dus kunnen mensen zo naar de kerstboomakkers toe. "Dan kunnen ze zelf eentje uitzoeken. Dat vinden ze ook vaak heel mooi, zo direct van het land af."

Buitenleven

Stoppen denkt hij nog niet aan. "Ik vind het gewoon mooi om er simpelweg tussendoor te lopen. Het werk zelf is wel zwaar, maar het is ook lekker. Je bent veel buiten en dat mag ik graag doen."

Bekijk hier de hele uitzending van Ondernemen in Drenthe

Deel dit artikel: