Ontlading bij Alcides na overwinning op VOC in blessuretijd

Kaluzi scoorde de winnende voor Alcides  (Rechten: RTV Drenthe)
Kaluzi scoorde de winnende voor Alcides
VOETBAL - Alles met een geel/zwart hart ontplofte toen Yannick Kaluzi, diep in blessuretijd, de winnende treffer scoorde tegen naaste concurrent VOC uit Rotterdam.
Door de overwinning komt de ploeg van trainer Wilko Niemer op gelijke hoogte met buurman MSC in de hoofdklasse A.

Bekijk nu: Aflevering 16 van Onze Club

Kaluzi opende, na een half uur, de score. De Meppelers waren beter, kregen kansen, maar vlak voor rust ging het mis. VOC kwam, door een treffer van Michiel Broeders op gelijke hoogte.

Veerkracht

Na rust is het dezelfde Broeders die opnieuw een gevoelige tik uitdeelt. De kopbal van de Rotterdammer valt bij de tweede paal binnen. Toch recht de thuisclub de rug en blijft knokken voor een beter resultaat. "Ik moet de jongens een groot compliment geven", laat Niemer weten. "We bleven vechten voor een beter resultaat en kwamen, door Koen Romme verdiend op gelijke hoogte.
De wedstrijd lijkt op een gelijkspel uit te draaien, totdat Kaluzi, in de vijfde minuut van blessuretijd, de winnende treffer scoort en sportpark Ezinge ontploft. "De ontlading was enorm", vertelt Niemer lachend. "We spelen donderdag in de beker tegen Hoogeveen en zondag de laatste competitiewedstrijd van 2019 tegen JOS/Watergraafsmeer. In die wedstrijden zijn we niet de favoriet en hebben we niets te verliezen.

Bekijk hier alle uitslagen en standen in het zondagvoetbal

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.