Eelde schrikt op door 'mega harde knal' in provincie Groningen

Hier werden bevingen gemeld in de provincie Groningen (Rechten: RTV Noord)
Hier werden bevingen gemeld in de provincie Groningen
In Eelde en op verschillende plekken in de provincie Groningen is vanavond een harde knal gehoord en gevoeld. Op de bevingsdetector van RTV Noord kwamen vele tientallen meldingen binnen, van Zuidhorn tot aan Delfzijl en van Eelde tot aan Uithuizen.
De meldingen komen onder andere ook uit Groningen, Bedum, Slochteren, Loppersum, Westeremden, Stedum, Ten Boer, Wirdum en Schildwolde. Ze werden allemaal gedaan rond 19.30 uur.
De oorzaak van de knal is vooralsnog niet bekend. Een woordvoerder van het KNMI laat weten dat het in ieder geval niet om een aardbeving gaat. "We hebben een analyse gedaan met onze meetinstrumenten in Groningen, want daar kwam een sterk signaal vandaan. Van een aardbeving was echter geen sprake. De trillingen werden veroorzaakt door iets in de lucht."
Omdat er ook onweerswolken boven de provincie hangen, zou het ook om een donderslag kunnen gaan. Ook een oefening van de luchtmacht is niet uitgesloten. Die oefent tot en met 12 december, ook 's avonds, met F-16's.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl