Lerarentekort bij jou op school? RTV Drenthe start meldpunt

Overvolle klassen, onbevoegde leerkrachten voor de klas en zelfs leerlingen die naar huis worden gestuurd. Het lerarentekort levert steeds meer problemen op. Bij RTV Drenthe kunnen leraren en ouders vanaf vandaag melding maken van het lerarentekort. Zo kunnen we de gevolgen ervan in kaart brengen.
In Assen kortte de Aventurijn RENN4-school eerder dit jaar de schoolweek in naar vier dagen. Het bleek onmogelijk om alle klassen volledig te bemannen en dus werd voor een klas de donderdag geschrapt als lesdag. Onderwijsbonden vragen al tijden om structureel meer geld voor het onderwijs.
Op 30 en 31 januari gaan leerkrachten opnieuw staken. Extra geld moet het vak aantrekkelijk maken voor nieuwe generaties en zij-instromers.

Meldpunt

Om erachter te komen hoe groot het probleem in Drenthe is, roept RTV Drenthe het Meldpunt Lerarentekort in het leven om de omvang van het probleem te inventariseren:
  • Hoe vaak staan er onbevoegden voor de klas?
  • Hoe vaak worden er klassen verdeeld over andere groepen?
  • Hoeveel kinderen worden naar huis gestuurd, omdat er niemand meer is die hen les kan geven?
Daar willen we de vinger op kunnen leggen en zo informatie verzamelen om het probleem in kaart te brengen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.