Eerste puntenverlies Achilles 1894, Borger enige club met volle pond

VOETBAL - Na tien zeges op rij leed Achilles 1894 het eerste puntenverlies in de zaterdag 3e klasse D. De koploper uit Assen speelde op het eigen kunstgrasveld met 3-3 gelijk tegen Hollandscheveld. De ploeg van trainer Harold Wekena stond met 2-0 en later met 3-2 voor, maar gaf de zege toch nog uit handen. Borger, dat niet in actie kwam dit weekend, is nu de enige Drentse amateurclub die in competitieverband nog geen enkel punt verspeelde.

De wedstrijd van de koploper in de vijfde klasse E, bij NWVV, werd afgelast wegens de slechte staat van het veld in Nieuw Weerdinge. Overigens speelde Borger pas acht competitieduels.

Bekijk nu online: De 16e aflevering van Onze Club

Achilles 1894 verspeelde dus twee punten, ondanks een goal (de 15e van het seizoen) van topscorer Romario Tsjong-A-Sie. De andere goals van Achilles 1894 werden gemaakt door Michael Boersma en Sam Kuipers. Binnen zes minuten was het al 2-0, maar Hollandscheveld toonde dus veerkracht en via twee goals van Mathijs Snippe werd het 2-2. Tsjong-A-Sie scoorde voor rust de 3-2, maar diep in de tweede helft maakte Brian Okken de gelijkmaker voor Hollandscheveld.

Deel dit artikel: