Zoek het uit! - Laag waterpeil of veel telefooncellen?

Heeft de regen van de afgelopen weken geholpen het waterpeil weer wat hoger te krijgen? En waarom staan er in Emmen nog zoveel telefooncellen? Deze vragen werden de afgelopen maanden ingestuurd naar Zoek het uit!. Deze maand mag jij stemmen op de vraag waarvan jij het antwoord wil weten.

Waterpeil

Twee droge zomers leidden ertoe dat het waterpeil in Drenthe lange tijd erg laag was. De afgelopen maanden is er aardig wat regen gevallen. Heeft dat het water weer op peil gebracht? Dat wil Martinus Koning uit Havelte graag weten.

Telefooncellen

In de gemeente Emmen stonden in 2016 nog veertien telefooncellen die ook daadwerkelijk nog gebruikt kunnen worden. Tien daarvan staan in de Vlinderstad zelf. Waarom heeft Emmen nog zoveel telefooncellen, terwijl ze elders in het land bijna compleet verdwenen zijn? Jarno uit Weiteveen is erg nieuwsgierig naar het antwoord.

Telefooncellen bij het station in Emmen (Rechten: RTV Drenthe)

Vorige ronde

In november kon je stemmen op vragen over waarom Emmen Vlinderstad genoemd wordt, en waar Kloosterveen in de tijd van de paupers was. De vraag 'Waar was Kloosterveen vroeger in de tijd van de paupers?' heeft de stemronde gewonnen met 53 procent van de stemmen. Met deze vraag gaan we dus aan de slag.

Zoek het uit!

Heb je zelf een vraag waar je het antwoord op wil weten? Stel 'm hier, en wie weet gaan wij op zoek naar het antwoord!

Meer over dit onderwerp:
zoekhetuit droogte waterpeil telefooncel
Deel dit artikel: