Tweede nederlaag Freriks en Oranje in hoofdfase WK

Freriks maakte één goal tegen Denemarken (Rechten: RTV Drenthe)
Freriks maakte één goal tegen Denemarken
HANDBAL - Merel Freriks (21) uit Emmen heeft in het shirt van de nationale ploeg de tweede nederlaag in de hoofdfase van het WK in Japan geleden. Na Duitsland (23-25) verloor Oranje ook van Denemarken (24-27).
In tegenstelling tot de partij op zondag tegen Duitsland startte Freriks, oud-speelster van E&O, tegen Denemarken in de basis. Voor rust maakte de lijnspeelster één goal.
Na 9-11 klonk bij 9-14 het rustsignaal in het voordeel van Denemarken. Na de pauze kwam Nederland terug tot 20-21. Met twee doelpunten op rij zorgde Lois Abbingh, die ook een verleden heeft bij de Emmenaren, voor de aansluiting.

Zuid-Korea

In de slotfase sprong Oranje slordig om met het balbezit. Zo wist Denemarken de overwinning veilig te stellen. Op woensdagochtend, 7:00 Nederlandse tijd, sluit Nederland de hoofdfase van het wereldkampioenschap af tegen de kampioen van Azië: Zuid-Korea.

Halve finale

De top-2 uit hoofdgroep 1, waar zes landen actief zijn, plaatst zich voor de halve finale van het WK. Alleen bij winst op Zuid-Korea mag Nederland later op woensdag kijken naar het treffen tussen Noorwegen en Duitsland.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.