Tweede nederlaag Freriks en Oranje in hoofdfase WK

HANDBAL - Merel Freriks (21) uit Emmen heeft in het shirt van de nationale ploeg de tweede nederlaag in de hoofdfase van het WK in Japan geleden. Na Duitsland (23-25) verloor Oranje ook van Denemarken (24-27).

In tegenstelling tot de partij op zondag tegen Duitsland startte Freriks, oud-speelster van E&O, tegen Denemarken in de basis. Voor rust maakte de lijnspeelster één goal.

Na 9-11 klonk bij 9-14 het rustsignaal in het voordeel van Denemarken. Na de pauze kwam Nederland terug tot 20-21. Met twee doelpunten op rij zorgde Lois Abbingh, die ook een verleden heeft bij de Emmenaren, voor de aansluiting.

Zuid-Korea

In de slotfase sprong Oranje slordig om met het balbezit. Zo wist Denemarken de overwinning veilig te stellen. Op woensdagochtend, 7:00 Nederlandse tijd, sluit Nederland de hoofdfase van het wereldkampioenschap af tegen de kampioen van Azië: Zuid-Korea.

Halve finale

De top-2 uit hoofdgroep 1, waar zes landen actief zijn, plaatst zich voor de halve finale van het WK. Alleen bij winst op Zuid-Korea mag Nederland later op woensdag kijken naar het treffen tussen Noorwegen en Duitsland.

Meer over dit onderwerp:
Oranje Merel Freriks Handbal WK
Deel dit artikel: