De Vlieger in Nieuweroord stopt met weekendopvang voor kinderen met autisme

Zorgbedrijf De Vlieger in Nieuweroord stopt met de weekendopvang voor kinderen met autisme. Volgens de zorginstelling is het tarief dat De Vlieger van de gemeente Hoogeveen krijgt zo laag, dat er zelfs geld bij moet komen. De gemeente zegt dat het een fair en onafhankelijk vastgesteld tarief is.
Weekendlogeerzorg voor kinderen met autisme; het klink zo knus en gezellig. Voor veel kinderen met autisme is het bittere noodzaak dat ze twee of meer weekenden per maand deze vorm van logeerzorg krijgen.
Niet alleen voor de kinderen is het een rustmoment, ook voor de ouders. Dat is helemaal het geval voor ouders die zelf ook zorg nodig hebben. Twee ouders vertellen over hun gezinssituaties.
Ouders willen niet naar een andere zorgaanbieder overstappen. Wethouder Gert Vos van Hoogeveen ziet dat ook niet zitten. De Vlieger levert volgens hem goede zorg en hij hoopt dat eigenaren Trineke en Martin van der Meer zich alsnog inschrijven voor het, door de gemeente geboden, tarief.
Volgens Martin zijn dit soort lage tarieven het gevolg van structureel te weinig geld dat van het Rijk naar gemeenten gaat om zorgtaken uit te voeren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.