Man krijgt werkstraf voor vervoeren kilo's henneptoppen

Een 23-jarige man uit het Groningse Uithuizen is voor het vervoeren van ruim twee kilo henneptoppen veroordeeld tot een werkstaf van 60 uur. De man reed op 27 juni met zijn auto bij Emmen, toen hij door de Koninklijke Marechaussee tijdens een grenscontrole aan de kant werd gezet.

De man moest stoppen, omdat hij voor de tweede keer langs de controlepost kwam en opvallend rijgedrag vertoonde. De man was zichtbaar onder invloed van drugs en uit de wagen kwam de geur van hennep. De man werd overgebracht naar het politiebureau in Emmen.

Voorraad

De agenten vonden in de kofferbak de voorraad henneptoppen. De man zei tegen de rechter dat hij die alleen maar vervoerde. Hij kreeg daar een klein bedrag voor. De man liep nog in een proeftijd van een eerdere veroordeling voor drugs. "U speelt met vuur. U gaat wel erg ver in het nemen van risico's", zei de rechter.

De officier eiste een celstraf van twee weken, plus het uitzitten van een eerdere voorwaardelijke veroordeling van drie maanden cel. De rechter hield er rekening mee dat de 23-jarige man zijn baan bij een celstraf zou kwijtraken. Hij legde de man een taakstraf van 60 uur op. Daarnaast zette hij een deel van de oude straf om in een taakstraf van 120 uur. Hierdoor moet de man in totaal een werkstraf van 180 uitvoeren.

Meer over dit onderwerp:
rechtbank werkstraf Gemeente Emmen
Deel dit artikel: