Boze Klazienavener kondigt 'kerstcadeautje' voor ambtenaar Emmen aan

Boze Klazienavener strijdt bij Raad van State tegen gemeente Emmen (RTV Drenthe/Edwin van Stenis) (Rechten: RTV Drenthe/Edwin van Stenis)
Boze Klazienavener strijdt bij Raad van State tegen gemeente Emmen (RTV Drenthe/Edwin van Stenis)
Een man uit Klazienaveen is nog altijd woest op een ambtenaar van de gemeente Emmen. Tijdens een zitting bij de Raad van State over het afbreken van een schuur en het afvoeren van materiaal, moest de ambtenaar het opnieuw ontgelden.
"Die ambtenaar van de gemeente Emmen krijgt met Kerst nog een heel mooi cadeautje van mij", zei Klazienavener Willy Bryan vanmorgen bij de Raad van State. Wat het cadeautje inhoudt wilde Bryan niet zeggen. En of de ambtenaar in kwestie er blij mee zal zijn, is de grote vraag.

Landbouwmachines

Bryan wijt alle ellende die hem de afgelopen jaren is overkomen aan één ambtenaar. In 2011 liet de gemeente Emmen onder meer een schuur op Bryans perceel aan de Dordsedijk slopen en weghalen. Ook haalde de gemeente een groot aantal, volgens Bryan oude, antieke en waardevolle landbouwmachines weg. Volgens de gemeente Emmen was het rommel en oud ijzer dat niet op het perceel opgeslagen mocht worden.
Sindsdien steggelen de gemeente en Bryan over de vraag wie de opruimkosten moet betalen. Vorig jaar besliste de Raad van State uiteindelijk in hoger beroep dat Bryan alsnog een fikse bestuursdwangrekening van bijna 71.000 euro aan de gemeente Emmen moet betalen. Daarvoor kwam precies een jaar geleden de deurwaarder tevergeefs bij hem aan de deur, zei Bryan dinsdag tegen de rechter. Daar vroeg hij om herziening van de uitspraak van vorig jaar.

Familievete

Volgens Bryan moet de gemeente veel meer dan 71.000 euro aan hem betalen, omdat het weggehaalde oud ijzer al veel meer waard zou zijn dan de kosten om het op te ruimen. Bryan zei dat hij desnoods tot aan het Europese Hof van Justitie zal doorvechten om zijn gelijk te halen. Volgens hem heeft de gemeente ten onrechte zijn eigendommen in beslag genomen en draait de hele zaak om een slepende familievete tussen de familie van de ambtenaar en Bryan.
De Raad van State zei op dat vlak niet veel te kunnen doen. Uitspraak volgt binnen enkele weken.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl