Vakantiepark Holle Drift in Schipborg wordt woonwijk

Vakantiepark Holle Drift in Schipborg heeft volgens de gemeente Aa en Hunze geen recreatieve toekomst. Daarom verandert het park op termijn in een woonwijk.

De achttien woningen op de Holle Drift worden nu nog door de eigenaar van het vakantiepark verhuurd. De gemeente Aa en Hunze wil er, in overleg met de eigenaar, sociale huurwoningen van maken. Daarom gaat de bestemming van het park veranderen: van recreatiebestemming naar woonbestemming.

Wanneer het park definitief sluit, is nog onduidelijk. Volgens wethouder Bas Luinge van de gemeente kan Holle Drift alleen een gezonde toekomst hebben als woonwijk. "Daar werken we als gemeente dan ook graag aan mee."

Parken die wél een recreatieve toekomst hebben worden gestimuleerd om zich te ontwikkelen. De Provincie Drenthe en zeven Drentse gemeenten dienden onlangs een aanvraag in voor een Regio Deal bij het Rijk. Met dat geld (10 miljoen euro, waarvan de helft van het Rijk moet komen) hoopt Drenthe vakantieparken een impuls te geven. Volgens de indieners is de aanpak van vakantieparken in Drenthe essentieel, omdat een deel van de parken zich in een neerwaartse spiraal bevindt.

Meer over dit onderwerp:
Vakantiepark
Deel dit artikel: