Emmer gitarist van ROX geschrokken door overlijden Marie Frederiksson

Marie Fredriksson overleed gisteren op 61-jarige leeftijd (Rechten: ANP)
Marie Fredriksson overleed gisteren op 61-jarige leeftijd
Voor gitarist Marco ter Beek uit Emmen van de tributeband ROX kwam de dood van Marie Frederiksson niet als een verrassing. De zangeres van het Zweedse popduo Roxette overleed gisterochtend op 61-jarige leeftijd.
Bij Fredriksson werd in 2002 een hersentumor geconstateerd. Ze werd behandeld, herstelde en ging vervolgens nog jaren op tournee. Ruim drie jaar geleden stopte Roxette, dat eind jaren tachtig doorbrak met hits als The Look en Listen to your heart, vanwege gezondheidsproblemen van Fredriksson.
"Aan de ene kant was te verwachten dat dit zou gebeuren", reageert Emmenaar Ter Beek op haar overlijden. "Aan de andere kant is het shocking. Wij zijn al zo lang bezig met Roxette dat zo'n persoon je eigen wordt."
Ter Beek is gitarist in de tributeband Rox, die door heel Europa twee uur durende shows verzorgt met nummers van Roxette. Het eerstvolgende optreden is vrijdag in het Duitse Lutten. Ter Beek: "In de zes jaar waarin we bestaan wordt dit het meest emotionele optreden. We zijn uiteraard vereerd met alle aandacht, maar nu heeft dat een veel diepere betekenis."
De muzikant heeft niets dan lovende woorden voor Frederiksson. "Ze had een heel expressieve manier van uitdrukken. Samen met Per Gessle bracht ze eind jaren tachtig en begin jaren negentig een eigen sound aan de popmuziek. Ze maakten een geweldig product."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.