Halve finale WK lonkt voor Freriks en Oranje

Merel Freriks (hier tegen Duitsland) is dichtbij de halve finale (Rechten: ANP/Ronald Hoogendoorn)
Merel Freriks (hier tegen Duitsland) is dichtbij de halve finale
HANDBAL - De halve finale van het WK in Japan lonkt voor Merel Freriks (21) uit Emmen in dienst van Oranje. Nederland was in Kumamoto te sterk voor Zuid-Korea (40-33) en is in afwachting van de andere twee duels in hoofdgroep 1 van het wereldkampioenschap.
Oud-speelster van E&O Lois Abbingh gaf Nederland in de openingsfase tegen Zuid-Korea vleugels. Met haar zesde, uit evenveel pogingen, tilde de Groningse de score naar 8-2. Abbingh zou uiteindelijk elf doelpunten maken.
Na rust (23-16) kwam de benodigde zege voor Oranje niet meer in gevaar. Freriks mocht positiegenoot en captain Danick Snelder even aflossen. De Emmense kreeg geen scoringskans en pakte één tijdstraf.

Servië

Door de overwinning gaat Oranje met veel interesse kijken naar Servië tegen Denemarken. Wanneer eerstgenoemd land wint is Nederland zeker van een plaats bij de laatste vier op het WK. Als Denemarken zegeviert moet Noorwegen-Duitsland een winnaar krijgen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.