Folderbezorger krijgt tikken van Assenaar: rechter geeft werkstraf

Een 50-jarige man uit Assen is veroordeeld tot 100 uur werkstraf, omdat hij in augustus een folderbezorger heeft mishandeld. Hij kreeg ook een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

De Assenaar zat die zomerdag met een kennis op een bankje voor zijn huis. De bezorger kwam langs en bood de man de folders aan. De Assenaar nam die niet aan. De bezorger liep door en legde de folders achter de openstaande voordeur. Hij ging verder met zijn route, maar werd ingehaald door de Assenaar. Voor de bezorger er erg in had, kreeg hij meerdere tikken tegen het hoofd.

Een buurtgenoot zag dit gebeuren en schoot de bezorger te hulp. De woedende Assenaar schopte de helper tegen het bovenbeen. Het werd niet duidelijk waar die woede-uitbarsting vandaan kwam. De man verscheen vandaag niet in de rechtbank. Volgens omstanders had de man veel alcohol gedronken.

Bedreiging

De man stond ook terecht voor het bedreigen van zijn vrouw en zijn 16-jarige dochter. De buren belden in september de politie, omdat ze ruzie hoorden in de woning van de Assenaar. De agenten zagen de vrouw en dochter de tuin uitrennen. Ze waren bang voor de Assenaar die onder invloed van alcohol was.

Alleen de dochter deed aangifte. Haar moeder niet, maar zij wilde wel de aangifte ondersteunen, in de hoop dat haar man hulp zou krijgen. De Assenaar werd meegenomen naar het bureau en weigerde daar een ademanalyse.

Voldoende bewijs

De rechter vond de mishandelingen, bedreiging en het weigeren van een ademonderzoek bewezen. Ze hield in haar straf rekening met het feit dat de man zelf hulp heeft gezocht. Die moet via de reclassering en de verslavingszorg worden voortgezet. Voor de schop tegen het been moet de man het slachtoffer een schadevergoeding van 250 euro betalen

Meer over dit onderwerp:
gemeente Assen Assen 112 rechtbank folders
Deel dit artikel: