Dramatische bekeravond hoofdklasser MSC

MSC ligt uit het bekertoernooi (Rechten: RTV Drenthe)
MSC ligt uit het bekertoernooi
VOETBAL - In de 90e minuut leek MSC, ondanks de numerieke minderheid in het veld na een rode kaart voor Thom van Lingen, zich toch 'gewoon' te plaatsen voor de volgende ronde in het noordelijke districtsbekertoernooi. Maar vanaf de aftrap schoot zaterdageersteklassser d'Olde Veste'54 de gelijkmaker tegen de touwen. Penalties moesten de beslissing brengen en vanaf de stip maakte de thuisclub geen fout, terwijl MSC er één miste.
De dramatische weken in de competitie kregen voor MSC dus een vervolg in het bekertoernooi. In Steenwijk bleef het lang 0-0 tussen de nummer 15 van de zondaghoofdklasse A en de nummer 9 van de 1e klasse E.
Na de rode kaart voor Van Lingen ging het razendsnel. Vijf minuten voor tijd kwam d'Olde Veste'54 op 1-0 door Bas de Vries. MSC richtte zich op en kwam langszij via Camiel Fidom en ging er zelfs op en over. Een strafschop, die werd benut door Matthijs Verheul betekende in de 90e miniuut de 1-2. Maar MSC kon die voorsprong niet over de streep trekken. Eigenlijk vanaf de aftrap zorgde Jeffrey Dijkstra voor de 2-2.
Penalties moesten de beslissing brengen en waar MSC in de vorige ronde vanaf de stip nog beter was dan Nieuw Buinen ging het dit keer niet goed. De thuisclub schoot alles raak en voor MSC miste Van Keulen.

- VKW door, ONR uitgeschakeld in beker

- Ruinen verliest van Flevo Boys 2 in bekertoernooi

- Remmert Verbrugge schiet Pesse langs Hoogeveen zaterdag in beker

- Minimale bekerzege Achilles 1894 bij Weerdinge

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.