Cadeautje van zusterbedrijf: nog meer loonsverhoging bij Forbo-Novilon

Forbo-Novilon Coevorden
Stakende werknemers van Forbo-Novilon in Coevorden © RTV Drenthe/Dylan de Lange
Werknemers van vloerenbedrijf Forbo-Novilon in Coevorden gingen begin deze maand na achttien dagen staken akkoord met een loonsverhoging van acht procent en een eenmalige uitkering van 250 euro. Maar door een onverwachte wending krijgen ze er nog meer geld bij.
Dat heeft het personeel in Coevorden te danken aan de inspanningen bij zusteronderneming Forbo Flooring in Assendelft. Daar bereikte de directie van het bedrijf onlangs een akkoord over een nieuw cao met de vakbonden CNV en FNV. Werknemers van Forbo Flooring gaan negen procent in loon omhoog en krijgen eenmalig duizend euro op hun rekening gestort.

Onverwacht

FNV laat nu aan haar leden werkzaam bij Forbo-Novilon weten dat de directie van het Coevorder bedrijf bereid is dezelfde loonsverhoging en uitkering te geven. 'Geheel onverplicht', schrijft de vakbond daarbij, 'want de leden gingen op 1 april akkoord met het laatste eindbod van 27 maart.'
FNV-leden moeten formeel nog stemmen over dit nieuwe akkoord. Het nieuwe loon geldt vanaf 1 januari 2023.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.