Brandweer nog urenlang zoet met brand in rieten daken Hoogeveen

In het rieten dak van drie woningen aan de Antares in Hoogeveen is aan het begin van de avond brand uitgebroken. Het vuur verspreidde zich vrij snel, waardoor de brandweer met groot materieel uitrukte om erger te voorkomen. In twee van de drie woningen woedde er ook brand in de woning, waardoor de brandweer de brand zowel in de woningen als van buitenaf bluste.
De brand werd ontdekt door een van de bewoners van de rijtjeswoning, die meteen de brandweer belde en alle bewoners van het huizenblok inlichtte. Daardoor vielen er geen gewonden en kon iedereen op tijd naar buiten. Het blok bestaat uit zes huizen, drie woningen hebben brandschade.

Moeilijk te blussen

"Door het riet is de brand moeilijk te blussen", zegt Linda van der Heide van de Veiligheidsregio Drenthe. "De brandweer heeft na de tweede woning een stop gemaakt. Aan beide zijdes zijn stroken riet weggehaald om zo verdere verspreiding van de brand te voorkomen. Dat zie je ook bij natuurbranden en dat hebben ze hier ook bij het dak gedaan."

Nog urenlang bezig

Naast de brandweer uit Hoogeveen kwamen ook brandweerlieden uit Zwinderen, Zuidwolde, De Wijk-Koekange en Coevorden naar de Antares. Met behulp van hoogwerkers hoopte de brandweer het vuur onder controle te krijgen, maar omdat het vuur ook wist door te dringen in de onderste delen van het rieten dak, zal de brandweer nog urenlang bezig zijn om het sein brand meester te kunnen geven. Ondertussen wordt ook riet van de daken gehaald om verspreiding van het vuur te voorkomen.
De bluswerkzaamheden trekken veel bekijks. Ook burgemeester Karel Loohuis van de gemeente Hoogeveen is aanwezig. Over de schade aan de woningen is nog niets bekend. Datzelfde geldt voor een mogelijke oorzaak van de brand.
Grote brand in rieten daken van rijtjeshuizen in Hoogeveen

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.