Verkoopster modehuis De Wijk steelt kledingstukken: werkstraf

70 kledingstukken nam een medewerker mee uit een modehuis in De Wijk (Rechten: Pixabay)
70 kledingstukken nam een medewerker mee uit een modehuis in De Wijk
Een 19-jarige vrouw uit Zuidwolde stal als verkoopster van een modehuis in De Wijk ruim zeventig kledingstukken. De rechter legde de vrouw een werkstraf van tachtig uur op. Hiervan zijn vijftig uur voorwaardelijk.
De vrouw werd vorig jaar in augustus aangenomen op de verzendafdeling van de kledingzaak. Ze wist hoe de beveiliging werkte en die te ontlopen. Als snel nam ze kledingstukken mee naar huis. Het viel de dochter van de eigenaresse op dat de nieuwe medewerkster veel belangstelling had voor een truitje. Een paar dagen later verscheen ze daarin op het werk. Volgens de voorraad was het kledingstuk niet verkocht.

Ook zus in het nieuw

Ook de zus van de 19-jarige werkte in dat bedrijf. Toen die in een trui van de modezaak op het werk verscheen, die niet was verkocht sloeg de twijfel toe. Zeker nadat ze zei dat ze die trui van haar zusje leende. De bazin begon vragen te stellen. Samen met haar moeder bracht de 19-jarige ruim dertig kledingstukken terug naar de winkel.
De medewerkster werd in december op staande voet ontslagen. De moeder ontdekte later in de slaapkamer van haar dochter nog zo'n lading kledingstukken. In de meeste gevallen zaten de prijskaartjes er nog aan. De modeartikelen waren niet door haar gedragen of verkocht.

Behandeling

De jonge vrouw wist zelf niet waarom ze zoveel kledingstukken had gestolen. Via haar huisarts heeft ze inmiddels hulp gezocht. Vanwege haar nog jonge ontwikkelingsniveau, bestrafte de rechter haar volgens het jeugdstrafrecht. Daarnaast legde ze haar de voorwaarde op dat ze zich laat behandelen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.