Germanicus verder in degradatiezorgen na nederlaag tegen WVV

Germanicus-WVV
Germanicus doelman Jehovah Mendes kijkt de bal naast © RTV Drenhte/René Posthuma
VOETBAL - Het inhaalduel in de zondag 1e klasse E tussen Germanicus en WVV eindigde vanavond in een 0-2 overwinning voor de ploeg uit Winschoten. Door de nederlaag zit de ploeg uit Coevorden dieper in degradatiezorgen.
Het duel was voor beide ploegen van groot belang. Germanicus vecht tegen degradatie, terwijl WVV, dat slecht twee verliespunten minder heeft dan koploper TVC'28, nog hoopt op promotie naar de 4e divisie.

Snelle wissel

In een matig begin van de wedstrijd moest Germanicus trainer Jan Wielink al binnen het kwartier wisselen. Jessie Rotmensen raakte geblesseerd en werd vervangen door Stan Meijerink. Maar naast een wissel viel er verder niets te noteren.
De gasten hadden meer balbezit, maar creëerden pas na een half uur spelen de eerste echte kans. Lars Wiekens schoot de bal, na een goede individuele actie, hoog over het doel van keeper Jehovah Mendes.

Geen treffers voor rust

Vijf minuten later was Martijn Delger dichtbij de 0-1, maar de middenvelder miste het doel, vrijstaand voor het doel van Germanicus.
De thuisclub werd voor rust alleen een keer gevaarlijk uit een corner, maar voor rust werd er niet gescoord.

Afstandsschoten

Na rust was het eerste kansje voor de thuisclub, maar het schot van Roelof van Dijk hobbelde net naast het doel van keeper Tim Lugies. Aan de andere kant moest Mendes handelend optreden op het schot van Melvin Ubels.
Mendes moest, na een klein kwartier spelen, weer redding brengen. Dit keer hield de Germanicus doelman, met stijlvolle redding, de nul vast. De gasten uit Winschoten voerden verder de druk op en Germanicus kwam steeds meer onder druk te staan.

Kansloos

Mendes was na 68 minuten spelen kansloos. Ubels mocht vrij, vanaf een meter of zeven, aanleggen en de WVV'er faalde niet en schoot snoeihard de 0-1 binnen.
In de slotfase kwam een slotoffensief van de thuisclub niet uit de verf. Sterker nog, diep in blessuretijd besliste Stan Bruins de wedstrijd. Mendes was met een corner mee naar voren gegaan, waarna Bruins, in de counter, de 0-2 in een leeg doel kon binnenschieten.
Door de nederlaag blijft Germanicus laatste, met 16 punten uit 18 duels. Zondag spelen de mannen van Wielink weer een thuiswedstrijd. NEO uit Borne komt in Coevorden op bezoek. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.