Voedselbanken komen in actie: 'Geven is mooier dan ontvangen'

De Drentse voedselbanken houden vandaag tot vijf uur vanmiddag een inzamelingsactie bij 45 supermarkten in de provincie. Vrijwilligers delen folders uit en vragen het winkelend publiek om iets extra's te kopen en dat te schenken aan de voedselbanken.

De voedselbanken geven noodhulp aan huishoudens die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In onze provincie zijn vier voedselbanken actief. Gezamenlijk verstrekken ze voedselpakketten aan zo'n 3500 mensen. Iedere organisatie heeft een centrale vestiging met daarnaast een aantal uitgiftepunten.

Houdbare producten

In de supermarkten zijn vandaag lijstjes met producten aanwezig waar de voedselbanken extra prijs op stellen. Alleen houdbare producten worden gevraagd, zodat die enig tijd opgeslagen kunnen worden.

In Assen nemen de Lions Assen en de Lions Assen/Drentsche Aa deze taak voor hun rekening. "Wij willen die service graag verlenen aan onze medemens in Drenthe. Dat doen wij al een aantal jaren", zegt Jan Kuipers. "Geven is ook mooier dan ontvangen."

'Mensen geven gul'

Het flyerteam bij de Plus in Peize krijgt in de eerste uren van de ochtend al veel levensmiddelen binnen. "Het gaat heel goed en de mensen geven gul", vertelt een opgetogen vrijwilliger van de Voedselbank Noordenveld. "We hopen aan het einde van de dag heel veel kratten gevuld te hebben."

De voorgaande vijf jaar organiseerde RTV Drenthe de actie. Een jaar geleden kwamen op deze zogeheten 'superzaterdag' 1460 kratten met levensmiddelen met een totale waarde van zo'n 80.000 euro en donaties ter waarde van zo'n 5000 euro binnen voor de Drentse voedselbanken.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
voedselbank
Deel dit artikel: