DZOH en Drenthina boeien publiek pas de laatste tien minuten

DZOH en Drenthina betreden het veld  (Rechten: RTV Drenthe/René Posthuma)
DZOH en Drenthina betreden het veld
VOETBAL - DZOH en Drenthina konden het publiek lang niet boeien. Een matige wedstrijd leek op 0-0 uit te draaien. Maar in de laatste tien minuten vonden beide ploegen toch een keer het net.
DZOH zakt een plekje in de zaterdag 2e klasse J. De ploeg van trainer Bert Doldersum staat nu derde, achter LTC, dat bij the Knickerbockers won en Gramsbergen, dat Meppel met een nederlaag naar Drenthe stuurde. Drenthina gaat de winterstop in als middenmoter en staat achtste.

Saai

Op een moeilijk bespeelbaar veld, het was zaterdagochtend nog onzeker of de wedstrijd op het hoofdveld gespeeld kon worden, duurde het lang voordat het publiek een goede aanval te zien kreeg. Een schotje van Nils Tuijn, na een kwartier spelen, in de handen van Yannick Berends was lang het hoogtepunt van de eerste 45 minuten.
Aan beide kanten ging er veel mis en de kansen waren de eerste helft op rantsoen. De 0-0 ruststand was derhalve logisch.

Niet veel beter

Het begin van de tweede helft was niet veel beter dan de eerste. Kansen waren schaars het geven van foute pases niet. De term Hotsknotsbegonia-voetbal leek voor deze wedstrijd gemaakt.
Ook een aantal wissels maakten het spel niet beter. De 1-0 voor de thuisclub kwam dan ook uit de lucht vallen. DZOH nam, vanaf eigen helft, een vrije trap, Gerben Rog schoot en Daniel Sanafikhah leek de bal als laatste te raken. Toch kon DZOH de drie punten niet in eigen huis houden. Uit de derde corner van de wedstrijd maakte Jasper Hoolsema de verdiende gelijkmaker. Het Emmer-duel verdiende geen winnaar.