Achilles 1894 op tijd wakker en ongeslagen winterstop in

VOETBAL - Achilles 1894 gaat als ongeslagen koploper van de 3e klasse D de winterstop in. Vanmiddag won de formatie van trainer Harold Wekema met 5-3 van CSVC uit Coevorden. Achilles 1894 heeft 34 punten uit 12 duels.

De voorsprong van de Asser club op de nummers 2 en 3 is inmens. Achilles staat 11 punten voor op Nieuwleusen en Hoogeveen zaterdag.

Het leek vanmiddag, zoals zo vaak, een gemakkelijke middag te worden voor de roodhemden. Achilles 1894 kwam in de eerste helft op een comfortabele voorsprong van 2-0 (doelpunten Romario Tjong-A-Sie en Evan Sturing), maar vervolgens liet CSVC plots zijn tanden zien. In een tijdsbestek van zeven minuten boog de ploeg uit Coevorden de achterstand om in een 2-3 voorsprong, een stand waarmee beide ploegen ook de kleedkamer opzochten. Voor CSVC scoorden Dylan Huizing (2) en Justin Regtop.

In het tweede bedrijf stelde Achilles alsnog orde op zaken. Wouter van der Molen zorgde voor de gelijkmaker (3-3) en in de 67ste minuut kopte Bastiaan Jager de bal schitterend binnen uit een corner van Sam Kuipers: 4-3. Het was uiteindelijk topscorer Tjong-A-Sie die middels een benutte strafschop de Asser zege veilig stelde. De teller van Tjong-A-Sie staat inmiddels op 17 treffers.

Lees ook:

- ACV op alle fronten afgetroefd door Staphorst

- DZOH en Drenthina boeien publiek pas de laatste tien minuten

- Minimale zege voor Noordscheschut

Deel dit artikel: