Nieuwe tradities en oude bekenden keren terug op TT festival Assen

Perspresentatie TT
Festivaldirecteur Jan Gebrand Krol presenteerde vandaag de line-up voor het TT festival © RTV Drenthe / Esmée Söllner
Mooi Wark, La Fuente, Tony Junior, Bankzitters en The Billy Joel Experience. Het is zomaar een greep uit de artiesten die tijdens het TT festival optreden. Dat vindt dit jaar plaats van zaterdag 17 juni tot en met zondag 25 juni. Naast nieuwe namen, keren er ook oude bekenden terug.
Eerder dit jaar werd al bekend dat de TT week op de zaterdag start met een grote openingsoptocht door de binnenstad. Deze ontmoet de TT City Run in de Torenlaan. Daarnaast is er een negen dagen durende TT kermis en op de donderdagavond 22 juni wordt gestart met de bekende TT nachten. Het festival wordt op zondag 25 juni afgesloten met de afterparty op de Markt.

Oude bekende

Naast de jaarlijkse tradities keren er dit jaar ook een paar oude bekende terug in de feestweek, vertelt festivaldirecteur Jan Gebrand Krol. "Zo komt het reuzenrad op de Kop van de Vaart terug en de bungeejump op het Kerkplein." Het reuzenrad komt vooral terug, omdat de Assenaar daar om vraagt, zegt Krol. "Zoveel mensen vroegen of hij weer terugkwam. En ja, dan doe je dat gewoon voor de stad."
Ook zijn er een aantal nieuwe elementen toegevoegd. Zo komt er op vrijdag en zaterdag een silent disco op de Brink, komt er een podium tegenover Bartje en is er niet één, maar twee avonden motorvermaak op de Jan Fabriciusstraat.

Negen dagen festival

In die negen dagen festival mogen de motoren niet ontbreken. Zo is er op de vrijdag de toertocht en de NightRide, waarbij duizend motoren door het centrum van Assen rijden. Ook de TT kermis is terug. En wordt dit jaar zelfs een stukje groter. "We trekken de attracties verder door in de Rolderstraat. Zodat het centrum en het kermisterrein nog meer met elkaar verbonden zijn."

280.000 bezoekers

Krol hoopt dit jaar weer op 280.000 bezoekers in de week. Om met al deze mensen te communiceren, heeft de stichting een nieuwe app gelanceerd. "In die app staat de volledige timetable, maar ook de plattegrond. Wij hopen dat iedereen de app download. Want wij zijn een gratis festival en op deze manier kunnen wij met onze bezoekers communiceren."
En die app die werd vandaag gelanceerd samen met diverse horecaondernemers. "Want zonder de horeca, geen TT. Sinds 2015 werken wij namelijk intensief samen met een aantal horecaondernemers. Die investeren ook in het programma", vertelt Krol.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.